Bedelli Askerlik son durum, YAŞ'ta ele alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik uyarısına rağmen hükümetin konuyu YAŞ toplantısına getireceği iddia ediliyor. Genelkurmay, 27 Kasım’daki YAŞ'ta görüşünü açıklayacak.

21 Kasım 2014 Cuma 10:00
Bedelli Askerlik son durum, YAŞ'ta ele alınacak






Bedelli Askerlik son durum, YAŞ'ta ele alınacak

Bedelli askerlik konusunda başlayan tartışma yeniden alevlendi. Kamuoyunda yapılan anketlerin ardından en az  1 milyon kişiyi ilgilendirdiği öne sürüle bedelli askerlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik uyarısına rağmen hükümetin konuyu YAŞ toplantısına getireceği iddia ediliyor. Genelkurmay, 27 Kasım’daki YAŞ'ta görüşünü açıklayacak. Son kararı Başbakan Davutoğlu verecek.

ANKARA'DA KRİTİK HAFTA
Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) kış dönemi toplantısı 27 Kasım'da yapılacak. Geçen ağustosta Hükümet’i kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez YAŞ’a başkanlık edecek.
Alınan kararlar da ilk kez onay için ‘Başkomutan’ sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.  Toplantıda görüşülmesi beklenen kritik konulardan bazılarının şunlar olduğu öğrenildi:

 - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında personel durumu gözden geçirilecek. Genelkurmay Başkanlığı, 1 milyon kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili görüşünü açıklayacak. Uygulamayla ilgili son kararı ise Başbakan Davutoğlu verecek.

 - Suriye ve Irak’taki muhtemel süreçlerin değerlendirilmesi; ‘güvenli bölge’ ve ‘uçuşa yasak bölge’ oluşturulması durumunda izlenecek strateji, eğit-donat çalışmaları ve üslerin kullanımı gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 21.11.2014 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.