Polisin attığı "sağ kroşe"ye 4,5 yıl istendi

Arzu KAYA/İSTANBUL,() "Trafiğe kapatılmış yol" tartışması yaşadığı vatandaşı darp ettiği ve cep telefonuna zarar verdiği iddiasıyla trafik polisi hakkında "Kasten basit yaralama" ve "Mala zarar verme" suçlarından...

03 Mart 2015 Salı 15:54
Polisin attığı






Arzu KAYA/İSTANBUL,() "Trafiğe kapatılmış yol" tartışması yaşadığı vatandaşı darp ettiği ve cep telefonuna zarar verdiği iddiasıyla trafik polisi hakkında "Kasten basit yaralama" ve "Mala zarar verme" suçlarından toplamda 10 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"SANA CEZA KESEYİM, AKLIN BAŞINA GELİR"
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, geçtiğimiz ay Kadıköy Bağdat Caddesi'nde meydana gelen olayda Cavit Ünal, oğlunu aracıyla yüzme müsabakasına götürdüğü sırada 2 polis memuru trafiği kesti. Trafiği kesip araçları başka istikamete yönlendiren polis memurlarına çocuğunun milli yüzücü olduğunu ve müsabakaya yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Cavit Ünal, yolun açık olduğunu belirterek geçmek istediğini ifade etti. Polis memuru Erhan Öner'in bu duruma izin vermediği belirtilen iddianamede, Öner'in "Sizin gibi terbiyesizlerden bıktım. Bana ne senin çocuğun milli yüzücü ise. Sana ceza keseyim adresine göndereyim aklın başına gelir" dediği ifade edildi.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Bunun üzerine Cavit Ünal'ın aracından cep telefonunu alarak yolun açık olduğunu belgelemek için fotoğraf çekmek istediği ifade edilen iddianamede, polisin kendi fotoğrafının çekildiğini zannettiği ve Ünal'a saldırarak yumrukla darp ettiği belirtildi. Polis memuru Erhan Öner'in Ünal'ın cep telefonuna da zarar verdiği belirtilen iddianamede, olay yerinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasının vurma eylemini açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

4 BUÇUK YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ
Polis memuru hakkında "Mala zarar verme" ve "Kasten basit yaralama" suçlarından toplamda 10 aydan 4 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.