Perinçek: Türkiye topraklarına kılıçla gelenler, kılıçla giderler

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iktidara gelmeleri halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı vatana ihanetten mahkeme önüne çıkaracaklarını söyledi. Vatan Partisi'nin Ege'deki Türk adalarının Yunan işgali altında olduğu...

26 Nisan 2015 Pazar 21:19
Perinçek: Türkiye topraklarına kılıçla gelenler, kılıçla giderler






VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iktidara gelmeleri halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı vatana ihanetten mahkeme önüne çıkaracaklarını söyledi.
Vatan Partisi'nin Ege'deki Türk adalarının Yunan işgali altında olduğu iddiasıyla düzenlediği '152 Ada Vatandır' mitingi Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yapıldı. Dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun 2001 yılının Haziran ayında Kuşadası'nda buluşup barış güvercini uçurmaları anısına yapılan İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iktidara gelmeleri halinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı vatana ihanetten mahkeme önüne çıkaracaklarını söyledi.
"ADACIKLARI BARIŞÇI YOLLARDAN ALACAĞIZ"
Ege'deki 152 adacık ve kara parçası geri alınıncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Perinçek, "Burada bir yemin ediyoruz ve milletimize söz veriyoruz. Ege'de Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği altında bulunan hiç bir kara parçasını yabancı hiçbir devlete terk etmeyeceğimiz kararını Türk Milleti adına bugün veriyoruz. Büyük insan Denktaş ile 2005'te Ermeni soykırımına karşı Lozan'da, Berlin'de, Paris'te mücadele ettik. On yıl içinde sözümüzü tuttuk. Ermeni soykırımı yalanını Avrupa merkezlerinde bitirdik. Bugün Türk Milleti'ne söz veriyoruz. Ege Denizi'ndeki 152 ada ve adacık Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan toprağıdır ve bu vatan topraklarını yeniden Türkiye'mize kazandıracağız. Söz veriyoruz ve yaparız. Türk milletinin gücüyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcı gücüyle, barışçı yoldan, mavi vatanımıza Türkiye topraklarına, ait olduğu topraklara fiilen katacağız" dedi.
"EGE DENİZİ BARIŞ DENİZİ OLACAK"
Ege'deki 152 kara parçası, ada ve adacığın alınması için partisinin bir heyet oluşturarak çalışmalara başladığını söyleyen Perinçek, şöyle devam etti:
"Adaların geri alınması ve Türk Bayrağı dikilmesi için çalışmalara başladık. Vatan Partisi heyeti Avrupa Birliği'nin Ankara'daki temsilcilerini ziyaret etti. Onlara bir nota verdi. Bu hükümetin yapamayacağını yaptı. Dedi ki bu adalardan bayrağını çek. Burada bayrak dolaştıramazsın. Sahil botlarını çek onları burada istemiyoruz. Türkiye topraklarına kılıçla gelemezsin. Türkiye topraklarına çiçekle geliyorsan başımızın üstünde, konuk olarak yeriniz var. Ama Türkiye topraklarına kılıçla gelenler, kılıçla giderler. Bugün Yunanistan'ın başındaki hükümetin bu geçmişte yaşanan tecrübeleri çok iyi bildiğini umuyoruz. Ege Denizi'nin kaymağından Amerika, Avrupa değil Yunan ve Türk halklarının yararlanması için konuşarak, müzakere ederek sorunları çözeceğiz. Çünkü Türk milletine, adalete hukuka, Türk askerine güveniyoruz. Çünkü Ege'de balıklar savaş yapmıyor. Bizde Türk ve Yunan halkları olarak bunu başarırız. Ege Türkiye ile Yunanistan arasında barış denizi olacaktır. Denizlerimizi barış denizi yapacağız size söz veriyorum."
"ERDOĞAN VATANA İHANETTEN YARGILANACAK"
Doğu Perinçek, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Bugünkü AKP yöneticileri, 152 adacığımızı yabancı ülkelere teslim ettikleri için, Türkiye'nin Güneydoğusunda Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail kurmaya çalıştıkları için, Atatürk devrimlerini yıktıkları için, TCK'nın 302 maddesine göre sanık sandalyesine çıkarılacaklardır. Bu suçları işleyenlerin başında bulunan Tayyip Erdoğan'ı vatana ihanetten Yüce Divan'a sevk edeceğiz" diyerek dosyası ve dilekçelerinin hazır olduğunu söyledi.
FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.