Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Mitingi

Muhammet BAYRAM / ANKARA () - ANKARA'da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında toplanan kadınlar 'Kadın Mitingi' düzenledi. Kadın katliamına, IŞİD vahşetine, savaşa, erkek egemenliğine ve çoğalan...

22 Kasım 2014 Cumartesi 16:08
Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Mitingi






Muhammet BAYRAM / ANKARA () - ANKARA'da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında toplanan kadınlar 'Kadın Mitingi' düzenledi.

Kadın katliamına, IŞİD vahşetine, savaşa, erkek egemenliğine ve çoğalan kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurabilmek için toplanan kadınlara çok sayıda sivil toplum kuruluşları da destek verdi.


Sıhhıye Toros Sokak'ta toplanarak kortej oluşturan kadınlar, 'Köleleşme Özgürleş', 'Kadın Devrimde Güzel', 'Susmuyoruz Mücadeleyi Büyütüyoruz' yazılı pankartlarla sloganlar eşliğinde kolej meydanına yürüyerek burada miting düzenledi.

Kadın eylemcilerin yürüyüşünün gerçekleşeceği Celal Bayar Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi ve Kolej meydanına çıkan diğer yollar miting süresince trafiğe kapatıldı.

Keskin nişancılar da güvenlik açısından çevre binaların çatılarında konuşlandı. Kolej meydanında gerçekleşen miting sonrası kadın eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.