Başkale'deki okulda tuvalet sorunu

Engin ERTÜRK BAŞKALE(Van), () - VAN’ın Başkale İlçesi'nin Tandoğan Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda tuvalet harabe halde olduğu için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek zorunda kalıyor. Başkale'ye 21...

03 Mart 2015 Salı 16:17
Başkale'deki okulda tuvalet sorunu






Engin ERTÜRK BAŞKALE(Van), () - VAN’ın Başkale İlçesi'nin Tandoğan Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda tuvalet harabe halde olduğu için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek zorunda kalıyor.
Başkale'ye 21 kilometre uzaklıktaki 20 haneli 180 nüfuslu Tandoğan Mahallesi'nde, ilköğretim okulundaki öğrenciler ve öğretmenler tuvalet çilesi çekiyor. Binada bulunan tuvaletin harabe durumda olduğu için kullanmadığını belirten veliler, bunun eğitimi de aksattığını söyledi. 2 dersliğin bulunduğu Tandoğan İlköğretim Okulu'nda, erkek öğrenciler harabe haldeki eski lojman binasının arkasında, öğretmenler ve kız öğrenciler de evlere giderek tuvalet ihtiyaçlarını gideriyor.
Sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Faik Koç, şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi. Bu sorunun biran önce halledilmesini istediklerini belirten Koç şöyle dedi:

"Kış aylarında öğrencilerimiz perişan oluyor. Bu şekilde devam ederse, çocuklarımız hasta olacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl temiz kalabilirler. Çocuklarımız teneffüs arasında evlere gitmek zorunda kalıyor. Kısa teneffüs arasında eve giden öğrenciler derse geç kalıyorlar."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.