Ayvalık'ta 412 Suriyeli kaçak yakalandı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, Sahil Güvenlik ekiplerinin ortak operasyonuyla, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 412 Suriyeli kaçak yakalandı. Yunanistan'ın Midilli Adası'nda öğle saatlerinde...

30 Ağustos 2015 Pazar 19:16
Ayvalık'ta 412 Suriyeli kaçak yakalandı






BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, Sahil Güvenlik ekiplerinin ortak operasyonuyla, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 412 Suriyeli kaçak yakalandı.
Yunanistan'ın Midilli Adası'nda öğle saatlerinde çıkan büyük orman yangınını takip eden Türk Sahil Güvenlik botlarının bölgede olduğu sırada Ayvalık sahillerinden 6 şişme botla kaçakların ayrılıp Midilli'ye gitmeye çalıştığı farkedildi. Hem İzmir hem Ayvalık'a bağlı Sahil Güvenlik botları, 412 kaçağı Ayvalık Cunda Adası'na getirdi.
Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu Suriyeli sığınmacıların insan tacirlerine kişi başı 1500 euro ödediği öğrenildi.
Kaçaklara, Alman RTL kanalında sunuculuk yapan ve Cunda Adası'na tatile gelen Nalan Eckes ve Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund takımında top koşturan ünlü Türk futbolcu İlkay Gündoğan'ın amcası İlhan Gündoğan'ın da aralarında bulunduğu kişiler, yiyecek ve içecek yardımında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.