Geçen hafta zorlu Bursaspor maçında tek golle galibiyet ve ardından liderliği kapan sarılacivertliler Eskişehirspor karşısında bu avantajlarını koruyamadılar.
   Eskişehirspor eski gücünden çok uzakta ,ilk yarı organize atak bile yapamadılar.Fenerbahçe ilk yarıdaki 33.cü dakikada ilk organize atağında rakibinin kendi kalesine attığı golle öne geçtiler.
   İlk yarı koşan rakibi ilerde karşılayan bir sarılacivertli takım izledik.Böyle olunca da rakibe pozisyon vermediler.İlk yarıda takımın en başarılı oyuncuları Emre ve Alvez oldular.Orta saha gayet iyi çalıştı.Son haftaların başarılı oyuncusu Caner ise ilk yarıda en çok top kaybı yapan oyuncu oldu.Alper istediği pozisyonda oynamayınca takıma katkısı istenilen düzeyde olmadı.
   Ancak maçın ikinci yarısında oyun değişti.Zira sarılacivertliler 1-0 galibiyetin üzerine oyunu kurunca Eskişehirspor ileriye çıkmaya pozisyon bulmaya başladılar.Teknik Heyet maça ağırlığını koyamayınca da beraberlik golü geldi.Teknik Heyet nasıl maça müdahele etmiyor anlamak mümkün değil.Maç ortada belli takım geriye yaslanmış maçı tamamlamaya çalışıyor.Dışardan bir müdahele yok.İleri çıkın orta sahada bol top yapın diyen yok.
   Üstüne üstlük birde takımın en iyisi  Emre oyundan çıkınca sarılacivertliler tamamen orta saha üstünlüğünü kaybettiler.Yerine giren Selçuk beklenen presi ve ayakta top tutmayı yapamayınca ilerde Sow ve Webo istedikleri topları alamayınca ,maç sarılacivertlilerin yarı sahasında geçti.
   Şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar yarı sahasına mahkum oynamaz.Rakibine bu kadar pozisyon vermez.Verirse de maçı ve puanları kaybeder.Lig'in en formsuz ekibiyle oynuyorsun.Senden çekiniyorlar üzerine gelemiyorlar.Ama sen bu kadar geride maçı kabul edersen rakip bunu iyi kullanır.Sarılacivertliler son onbeş dakikada beraberliği kurtardıklarına sükretmeliler.Maçtan tamamen koptular.
   Gerek ilk yarıda gerekse ikinci yarıda tek bir pozisyonu var sarılacivertlilerin.Nasıl şampiyon olacaklar.Gol yollarında tüh be nasıl kaçar diyeceğiniz pozisyonları yok.Gol,goller atamazsan maçları alamazsın.
   Sarılacivertliler şimdi rakiplerinini puan kaybetmelerini bekleyecekler.Tabi birde kalan maçlarında puan kaybetmemeyi başaracaklar.Ancak bu şekilde şampiyonluk gelir.Gerçi bu lig fikstürü çok su kaldırır,son haftaya kadar bu yarış kıyasıya devam eder.Bekleyip göreceğiz ipi kim gögüsleyecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet babalıoğlu 2015-04-25 22:45:37

Bu liğ daha çok su kaldırır