Yamaha'dan 2 kişilik elektrikli otomobil

Gordan Murray’in tasarladığı Motiv konsepti, geçtiğimiz yıl Yamaha çatısı altında geliştirilmeye başlandı.

13 Eylül 2014 Cumartesi 03:24
Yamaha'dan 2 kişilik elektrikli otomobil






Yamaha'dan 2 kişilik elektrikli otomobil


Trafik karmaşası, artan petrol fiyatları, otomobil yükünü kaldıramayan şehirlere nefes aldırmaya çalışan otomotiv sektörü yeni nesil araçları görücüye çıkardı. Yamaha, şehir içi kullanıma uygun elektrikli ve iki kişilik otomobil üretecek

Gordan Murray’in tasarladığı Motiv konsepti, geçtiğimiz yıl Yamaha çatısı altında geliştirilmeye başlandı. Murray’ın “i-stream” adını verdiği üretim süreci ile birlikte otomobilin yıl sonundan önce resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Otomobil henüz son halini almamış olsa da Murray ve Yamaha’dan olumlu sinyaller geliyor.

Motiv, Avrupa güvenlik standartlarını ve kullanıcı isteklerini karşılayacak şekilde tasarlandı. Geçtiğimzi yıl Tokyo Otomobil Fuarı’nda elektrik motorlu bir prototip sergilenen Motiv’in aynı zamanda ekonomik bir benzinli motor seçeneğine de sahip olacağı belirtiliyor.

Son Güncelleme: 13.09.2014 03:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.