Bilişim pazarında korkutan küçülme

Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan Bilişim 500, bu yıl 16. kez bilişim alanındaki en büyük 500 Bilişim Şirketi’ni açıklayacak.

28 Mayıs 2015 Perşembe 10:35
Bilişim pazarında korkutan küçülme






Bilişim pazarında korkutan küçülme

Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan Bilişim 500, bu yıl 16. kez bilişim alanındaki en büyük 500 Bilişim Şirketi’ni açıklayacak. BT Haber A.Ş tarafından M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri ortaklığıyla gerçekleştirilen “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” Türkiye pazarına girecek yabancı şirketlere referans olma özelliği taşıyor. 2013 yılına göre net satış gelirlerinde büyüme olan şirketlerin ortalama büyüme oranı yüzde 48 iken, düşüş gösteren şirketlerin ortalama küçülme oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. 2013 yılında en yüksek büyümeyi gösteren şirketin büyüme oranı yüzde 44, ciroya göre ortalama büyüme yüzde 40 ve ortalama küçülme ise yüzde 18 olarak gerçekleşmişti. Şirketleri donanım, yazılım ve hizmet gelirlerinin yanı sıra faaliyet alanlarına göre dokuz temel kategoride sınıflandırılan araştırmanın detaylı sonuçları 1 Temmuz 2015 günü Radisson Blu Hotel’de açıklanacak.

Araştırmaya katılım için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2015.

Sektörde önde gelen 1000’i aşkın firmanın veri paylaşımı ile hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırması bu yıl 1 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacak. BT Haber A.Ş tarafından M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri ortaklığıyla bu yıl 16. kez hazırlanan araştırma, Türkiye’deki bilişim pazarının gelişimini, eğilimlerini ve beklentilerini ortaya çıkaracak. Bilişim 500 araştırmasında şirketler; Türkiye merkezli üretici, Türkiye dışı merkezli üreticinin Türkiye temsilcisi, sistem entegratörü, hizmet sağlayıcı, telekom, dağıtıcı, perakende zinciri, bayi ve e-ticaret olmak üzere 9 farklı kategoride yer alıyor. Şirketler aynı zamanda donanım, yazılım ve hizmet gelirlerine göre de sıralanıyor.

Araştırma Tüm Hızıyla Devam Ediyor

M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Özlem Unan “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Unan yaptığı açıklamada, “Nisan sonuna kadar bilgi veren şirketler arasında 31 şirketin TL bazından yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydettiğini ifade etti. Yüzde 100 üzeri büyüme gösteren şirketlerin genellikle 2013 yılı araştırmasında son 100 içinde yer alan şirketlerden olduğuna değinen Unan araştırmaya 500. sıradan bile girmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca, 2013 yılına göre net satış gelirlerinde artış olan şirketlerin ortalama büyüme oranının TL bazında yüzde 48 iken, düşüş gösteren şirketlerin ortalama küçülme oranının yüzde 22 olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Şirketlerin bilgi paylaşımı için son tarih 31 Mayıs 2015 olarak belirlendi. Detayı bilgi için www.bilisim500.com adresi ziyaret edilebilir.
Son Güncelleme: 28.05.2015 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.