Adabank'a 21 Yaşında Talip

Son günlerde bazı yabancı bankaların ülkemizden çıkacağı haberleri çıkmasına karşın ülkemizde banka sahibi olmak isteyenler de var.

30 Mart 2015 Pazartesi 19:39
Adabank'a 21 Yaşında Talip







Adabank'a 21 Yaşında Talip       

Son günlerde bazı yabancı bankaların Türkiye'den çıkacağına yönelik haberlerin yapılmasına rağmen Türkiye'yi radarına alan yabancılar da var.
2003 yılından bu yana 6 kez ihalesi yapılan ve bir türlü satılamayan Adabank'a yurtdışından sürpriz bir talip çıktı.
21 yaşındaki genç Türk finansçı Alp Sevimlisoy'un sahibi olduğu Londra merkezli Asthenius Capital, yabancı bir bankayla birlikte Adabank'a talip olduğu söyleniyor.
Önyeterlilik için son başvuru tarihi 21 Mayıs'a ve son teklif verme tarihi 25 Mayıs'a uzatılan Adabank'ın satışıyla, Çinli bir bankanın da ilgilendiği konuşulanlar arasında.
BANKANIN İSMİ BİLE BELLİ
Haberturk'ten Ufuk Korcan'ın haberine göre, Asthenius ve yabancı ortağı Adabank'ın yanında Türk Ticaret Bankası'nın satışıyla da yakından ilgileniyor. Yine Körfez Bölgesi'nden bazı bankaların da Türk Ticaret Bankası (Türkbank) satışını gündemlerine aldıkları belirtiliyor.
Adabank ya da Türk Ticaret Bankası' nın satın alınması durumunda Asthenius Capital, yeni bankada küçük hissedar olarak yer alacak.

Adabank'ın satın alınması durumunda yeni bankanın adının “Sev Bank” olarak değiştirilebileceği kulislerde konuşuluyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), 77.5 milyon dolar muammen bedelle satışa çıkardığı Adabank'ın satış ihalesi ise 26 Mayıs'ta yapılacak.

TMSF, Adabank’a el konmasının ardından ilk olarak 2006’da 60 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. Son kez ise geçen yıl ocak ayında ihale düzenlenmiş ancak teklif gelmemişti.

KATILIM BANKASI OLARAK DÖNECEK

Tüm kamu davalarını kazanan TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın  yüzde 5.7 hissesini elinde bulunduran Munzam Sandık ile de hisse devri konusunda el sıkışmış ve satışı için düğmeye basmıştı. 

Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve TMSF Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türk Ticaret Bankası'nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile dava yolunun dışında bir uzlaşı sağlanırsa torba yasayı beklemeden yeniden lisans alabileceğini belirterek, "Her iki durumda da banka yoluna kaldığı yerden devam edecek. Temennim 9 Mart 2016'da Türk Ticaret Bankası'nın açılış kurdelasını Adapazarı şubesinin önünde kesmek" demişti.

Türk Ticaret Bankası'nın bankacılık sektörüne “katılım bankası” olarak dönmesi hedefleniyor.
 
Son Güncelleme: 31.03.2015 10:24
Anahtar Kelimeler:
BankaAdabankülke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.