Üsküdar Üniversitesi, Ortadoğu’nun Beyin Haritası’nı çıkaracak

Ortadoğu’nun Beyin Haritası çalışmaları Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek.

28 Mayıs 2015 Perşembe 10:29
Üsküdar Üniversitesi, Ortadoğu’nun Beyin Haritası’nı çıkaracak






Üsküdar Üniversitesi, Ortadoğu’nun Beyin Haritası’nı çıkaracak

ABD Başkanı Obama tarafından 100 milyon dolar kaynak ayrılan “Yeni muhteşem Amerikan projesi” olarak tanımlanan "Gelişen Yenilikçi Nöroteknolojiler Yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi" programı çerçevesinde Üsküdar Üniversitesi, Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) Derneği ile stratejik ortak oldu. Buna göre Ortadoğu’nun Beyin Haritası çalışmaları Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek.

19 Mayıs 2015 tarihinde Washington’da Beyaz Saray’da Brain Initiative Komisyonu Başkanı ile bir araya gelen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan arasında, "Gelişen Yenilikçi Nöroteknolojiler yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi Programı” Türkiye Temsilciliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Ortadoğu’nun Beyin Haritası çalışmaları Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek. Çalışmayla beyin araştırmaları, beyin haritalanması, hastalıkların önlenmesi ve beyin hastalıklarının maliyetinin düşürülmesi amaçlanıyor.

Sempozyum sonuçları G20 Zirvesi’nde paylaşılacak

Üsküdar Üniversitesi “BRAIN” temsilciliği kapsamında 11 Kasım 2015 tarihinde Brain Initiative Komisyonu’nun da katılımı ile “Beyin Araştırmaları Sempozyumu” düzenleyecek. Sempozyumdan alınacak sonuçlar yine Kasım 2015’te Antalya’da gerçekleşecek G20 Zirvesi’nde paylaşılacak. Bu kapsamda Rektör Tarhan ve heyeti 11-12 Haziran tarihlerinde Dubai’de “Pre-G20 Middle East Brain Mapping Initiative Summit” toplantısına katılacak.

Beynin en mükemmel haritası çıkarılacak

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan
konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“21′inci yüzyıl “Beyin Yüzyılı” olacak. BRAIN Projesi’nde amaç disiplinler arası ekiplerle beynin mümkün olan en mükemmel haritasını çıkarmak. Böylece alzheimer, şizofreni, otizm, epilepsi gibi beyin kaynaklı hastalıkların ve travmatik beyin yaralanmalarının tedavilerinin geliştirilmesi, bu hastalıkların ortadan kaldırılması ve önlenmesi hedefleniyor. Öte yandan bu araştırmalar sonucu beyin mekanizmasının anlaşılmasıyla onu taklit edecek ve kullanacak yeni teknolojiler vasıtasıyla inovasyonun canlandırılması, yeni istihdam alanları yaratılması ve ekonomik büyümeyi arttıracak bir sonuca ulaşılması düşünülüyor. Beyaz Saray ile yaptığımız görüşmeler ve Brain Initiative Komisyonu ile imzaladığımız protokol çerçevesinde Türkiye’de bu çalışma temsilciliğini Üsküdar Üniversitesi aldı. Kurulduğumuzdan bu yana Davranış Bilimleri odaklı eğitimimizle “İnsanı Anlamak” üzerine sürekli ve yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’nin Beyin Üssü olma hedefimize hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Genç ve yeni bir üniversite olarak bu temsilciliği almış olmak Üniversitemiz adına büyük bir gurur ve onur kaynağı. Bundan sonra ilk işimiz G20 Zirvesi için ön bir çalışma hazırlamak olacak. Böyle bir görevi üstlendiğimiz için büyük bir heyecan duyuyoruz artık çok daha büyük ödevlerimiz var. Üniversitemizin bu başarısının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Son Güncelleme: 28.05.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.