Üniversite öğrencilerinden makarnalı protesto

Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, katlamalı harç uygulamasını piknik tüpünün üzerindeki kazana makarna dökerek protesto etti. Atatürk Anıtı'nda toplanan...

28 Şubat 2015 Cumartesi 16:04
Üniversite öğrencilerinden makarnalı protesto






Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, katlamalı harç uygulamasını piknik tüpünün üzerindeki kazana makarna dökerek protesto etti.
Atatürk Anıtı'nda toplanan yaklaşık 30 öğrenci ellerinde, 'Eğitim hakkımız elimizden alınıyor, parası olmayan ne yapsın', 'Har(a)açlar asgari ücreti geçti. Babam beni nasıl okutsun', 'BEÜ'de soygun var bu soyguna bi dur deyin' ve 'Hiç kimse istemediği bir sistemin esiri olmak zorunda değil' yazılı döviz taşıdı.

Öğrenciler adına bir açıklama yapan Merve Yıldızhan, katlamalı ve zamlı harçlar yüzünden mağdur olduklarını söyledi. Rakamların bin ile bin 500 lira arasında değiştiğini belirten Yıldızhan, şöyle konuştu:
"Bu paraları biz ödeyemedik. Konuya ilişkin hükümet yetkililerinden açıklama yapılmasına rağmen henüz bir çözüme ulaşmadı. Pazartesi gününe kadar direnişimizle uzatılan bu harçlar ödenmediği takdirde okuldan kaydımız silinecek. Bu konuya bir an önce çözüm bekliyoruz."
Katlamalı harç uygulamasını piknik tüpünün üzerine koydukları kazana makarna dökerek protesto eden öğrenciler, bir süre slogan atıp olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.