Suriyeli öğrencilere Harran Üniversitesi'nde eğitim verilecek

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu,  ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli öğrencilerin üniversitelerinde eğitim göreceğini söyledi. YÖK kararıyla Suriyeli öğrenciler için...

21 Ocak 2015 Çarşamba 15:12
Suriyeli öğrencilere Harran Üniversitesi'nde eğitim verilecek






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu,  ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli öğrencilerin üniversitelerinde eğitim göreceğini söyledi.
YÖK kararıyla Suriyeli öğrenciler için 7 üniversitede yeni eğitim merkezleri ve bölümler açılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Rektör Mutlu, bu üniversiteler arasında yer aldıklarını ve gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.
Harran Üniversitesi’nde halen 94 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Rektör Mutlu, "Gelecek yıl Türkçe Öğretim merkezini kurarak Türkçe öğretimini biz yapacağız. YÖK yeni bir yapılanma ile bir çalışma başlattı. Bizler de bu konuda talimat aldık. Burada yeni bölümler açacağız. İngilizce, Arapça, Türkçe eğitim verebileceğimiz yeni bölümler hazırlanacak ve buraya sadece yabancı uyruklu öğrenciler alınacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.