Rusya: Kıbrıs sorunu sadece BM Güvenlik Konseyi kararı temel alınarak çözülebilir

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () - Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya'nın Kıbrıs sorunundaki tavrının değişmediğini, bu sorunun sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı esas alınarak çözülebileceğini bildirdi. Rus...

24 Ocak 2015 Cumartesi 12:32
Rusya: Kıbrıs sorunu sadece BM Güvenlik Konseyi kararı temel alınarak çözülebilir






Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () - Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya'nın Kıbrıs sorunundaki tavrının değişmediğini, bu sorunun sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı esas alınarak çözülebileceğini bildirdi.

Rus haber ajansı Ria Novosti, Çizhov’un Kıbrıs sorunu ile 44 yıldır ilgilendiğini belirterek verdiği haberde, Çizhov’un şu sözlerine yer verdi:

"Son yıllarda tavrımız değişmedi. Sovyetler Birliği'nin Kıbrıs Sorunu'ndaki son inisiyatifi Mayıs 1986 yılındaydı. Onu çok iyi hatırlıyorum, çünkü bizzat kendim yazmıştım. Peki, şu anda elimizde ne var? Görüşme süreci ölü gibi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ve 1977 ve 1979 yıllarındaki üst düzey anlaşmalar esas alınarak yolu bulabiliriz. Fakat şimdilik bunun pratikte nasıl kullanılacağı belli değil."


Rus Diplomat, Kıbrıs sorununun yakın zamanda çözülüp çözülmeyeceği sorusuna, "Teorik olarak bu mümkün, fakat yakın zamanda gerçeği söylemek gerekirse bunu beklemiyorum" dedi.

Çizhov şöyle devam etti:

"Ne Türkiye ne de Yunanistan için Kıbrıs sorununun çözülmesi ilk sırada yer almıyor. Onların daha büyük sorunları var. En çok şaşırtan konu da 2013 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihte ilk kez Kıbrıs sorunu seçim öncesi kampanyaların reklamı haline gelmedi."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.