PKK, korkutmak için okulları bombaladı ama anneler yılmadı

Terör örütü PKK'nın okullara yönelik bombalı silahlı saldırısı bölgede gerginliği tırmandırıyor. Boykot kararına uymayan ailelerin tedhdit edildiği ortaya çıktı...

02 Ekim 2015 Cuma 08:52
PKK, korkutmak için okulları bombaladı ama anneler yılmadı






PKK, korkutmak için okulları bombaladı ama anneler yılmadı

Terör örgütünün okulları bir hafta süreyle boykot çağrısına uymayan ailelere yönelik yıldırmak için PKK okulları bombaladı, bölgenin cefakar anneleri çocuklarının hayatını tehlikeye atmamak için okullara kendisi giderek öğretmenlerden ev ödevlerini aldığı ortaya çıktı. Çok sayıda okulun delik deşik edildiği Cizre, Silopi gibi ilçelerde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Boykot tehdidi dün yapılan silahlı saldırının ardından birkaç ilçede sınırlı kaldı.

TEHDİT TERS TEPTİ, KADINLAR BOYKOTU KIRDI

Anneler çocuklarının eğitimden geri kalmaması için her gün okula gidip öğretmenlerden ev ödevlerini alıyor. Cizre’deki bazı okul yöneticileri, velilerin kendilerine, “Haftaya çocukları saat kaçta okula getirelim” diye sorduklarını anlattı.

Terör örgütü PKK'nın anadilde eğitim bahanesiyle ilan ettiği boykot Güneydoğu'nun neredeyse tamamında ters teperken Cizre, Silopi gibi PKK'nın sivillere tehdidinin yoğun olduğu mahallelerde eğitimi aksattı. Ancak güvenlik endişesiyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelerin öğrencilerin okula devam edemediği günlerde çocuklarının öğretmenlerinden ihtiyaçlar ve yapılacak ödevlerle ilgili an be an bilgi aldığı öğrenildi. Örgütün yapacağı eylemlerden tedirginlik duyan aileler, çocuklarını önümüzdeki hafta için okula hazırlıyor.

ANNELER ÖRGÜTE DİRENİYOR

PKK'lı teröristlerin günler süren eylemleri nedeniyle Cizre'de hayat durma noktasına gelmişti. Yollara hendek kazarak güvenlik güçlerinin ilçeye girmesini engelleyen PKK'lılar, un çuvallarını yollara barikat yapmıştı. Bölgede halen çatışmanın izleri duruyor. Öğretmenleri okula götürecek servis araçlarının bulunduğu yollarda hendekler halen kapatılmadı. Cizre sokakları, çatışma ortamının izlerini taşırken, PKKlı teröristler boykot çağrısına uyulmaması nedeniyle velilere gözdağı vermek için bu kez okulları ve okul yollarını hedef alıyor. Cizreli anneler ise çocuklarının canına zarar gelmesinden endişe ediyor. Cizre'deki boş sıralar, terör örgütü PKK'nın bölge halkına verdiği zararı da göz önüne seriyor.

Cizre'de çocukları can güvenliği nedeniyle okula göndermeyen aileler, okullara gelerek öğretmenlerden ev ödevlerini alıyor. Aldıkları notları ile eve dönen aileler, çocukların eğitimde geri kalmasının önüne geçiyor

VELİLERİN OKUL TELAŞI

Okul zilinin çaldığı ilk günden bu yana can güvenliği nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen Cizre'deki veliler ise okullara gelerek çocuklarının eğitim ihtiyacıyla ilgili bilgi alıyor. Boykotun sona ereceği bir sonraki haftanın hazırlığına şimdiden başlayan Cizreli veliler, “Haftaya çocukları saat kaçta okula getirelim, formalar nasıl olacak, ne gibi hazırlıklar yapalım” diye soruyor. Edinilen bilgiye göre, bir haftalık devamsızlık sürecini kayıp olarak gören velilerin okul idarecilerinden bu konuda anlayış göstermesini istedikleri belirtiliyor. Veliler çocuklarının geri kalmaması için ödevlerini de an be an takip ediyor. Yaklaşık 43 bin öğrencinin bulunduğu Cizre'de sadece 3 mahallede eğitimde aksama yaşandı.

ÇOK SAYIDA İLÇEDE TEDİRGİNLİK HAKİM

Yaşanan süreçte aileler, günlerce sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede, tekrar gerginlik yaşanmaması için boykot çağrısına tepki göstermiyor. Görüştüğümüz aileler boykot çağrısına kulak verdikleri için değil, sağlanan huzur ortamı bozulmasın diye çocuklarını okula göndermediklerini kaydediyor. Bazı okul yöneticileri de, “Cizreli aileler sağlanan huzur ortamını boykotu delerek bozmak istemiyor” derken, çok az aile dışında boykotun etkisinden kurtulan Şırnak merkezde ise aileler çocuklarını okula gönderiyor.

GELMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN OKULLARDA İŞLEM

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, tören ve etkinliklere yeteri kadar katılım gösterilmemesi nedeniyle okullara yazı göndererek bundan sonra düzenlenecek etkinliklere katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim tarafından okullara gönderilen başka bir yazıda ise, bu hafta içerisine okula gelmeyen öğrenci ve öğretmenlerin bilgisi ve neden okula gelmediklerinin bildirilmesi istendi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen başka bir yazı ve formda da bu hafta içerisinde okula devam eden öğrenci ve öğretmen oranı tespit edilmeye çalışıldı.
Son Güncelleme: 02.10.2015 08:59
Anahtar Kelimeler:
Okullar Boykot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.