Müftü, öğrencilere balon dağıttı

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Müftüsü Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ile birlikte, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk İlkokulu ve Gemiciler Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere balon...

23 Nisan 2015 Perşembe 13:28
Müftü, öğrencilere balon dağıttı






ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Müftüsü Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ile birlikte, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk İlkokulu ve Gemiciler Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere balon dağıttı.
Ziyaretlere ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre öğrencilere sınıflarda üzerinde, 'Peygamberimi seviyorum, örnek alıyorum' yazılı balonlar dağıtıldı. Anaokulu sınıfındaki öğrencilere de aynı balonlardan verildi. Ziyarette öğretmenlerle de bir araya gelinip sohbet edildi. Ayrıca Müftü Rauf Arcaklıoğlu, 'Hz. Peygamber'in Söz ve Davranışlarında İnsan Kazanma Sanatı', 'Mutluluk Çağından Kesitler' adlı kitapları öğretmenlere hediye etti.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okulların ziyaret edilmesine tepki gösterildi. Geçen yıllarda imamların, kadın vaizelerin ve Kuran kursu öğreticilerinin ilkokul ve anaokulları ziyaret edip benzer faaliyetlerde bulunduğu hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:
"Şimdi bizzat müftünün ana sınıflarına, ilkokullara girmesi kabul edilemez. Müftülük, okulları kendi şubesi olarak görmekten vazgeçmeli ve kendi görev alanına çekilmelidir.
İktidarın, toplumsal yaşamda kendi dünya görüşüne uygun bir nesil yetiştirme yönündeki uygulamaları anaokulları ve ilkokullara kadar inmiştir. Henüz oyun çağında olan, somut ve soyut düşünce yetileri gelişmemiş olan ana sınıfı öğrencilerinin, hangi içerikte olursa olsun, bir takım dini etkinlik ve ritüeller üzerinden dini propagandaya alet edilmesi kabul edilemez bir uygulamadır. Okullar üzerinden inanç istismarı yapılmasını onaylamamız mümkün değildir."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.