Le Cordon Bleu'nun minik şeflere sertifika

119 yıllık Mutfak Sanatları okulu Le Cordon Bleu,40 anaokulu öğrencisine iki günlük bir eğitim verdi

09 Eylül 2014 Salı 17:11
Le Cordon Bleu'nun minik şeflere sertifika






Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları okulu Le Cordon Bleu, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinde, tarihi Latife Hanım Anaokulu’nda Hataylı miniklere beslenme ve lezzet semineri ile pastacılık atölyesi düzenledi

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinlikleri, dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla 3-6 Eylül tarihleri arasında Hatay’da gerçekleşti. 17 Akdeniz ülkesinden ünlü şef ve gurmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında Le Cordon Bleu, 19. yy’da kilise ve misyoner evi olarak yapılmış, 2013’te Hatay Valiliği tarafından restore edilerek anaokulu olarak hizmete açılmış tarihi binada, 40 anaokulu öğrencisine iki günlük bir eğitim verdi. Minikler, ilk gün Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Beslenme Uzmanı Begüm Kalyoncu’dan beslenme kurallarını, lezzet kavramını oyunlar eşliğinde öğrendiler.  İkinci gün ise şef önlüklerini ve şapkalarını giyen minikler Fransız Master Şef Christophe Bidault ile mutfağa girerek, eğlenceli sorularıyla pastacılığın sırlarını öğrendiler. Minik şefler, ilk profesyonel mutfak etkinliklerinde badem ezmesinden kendi sanat eserlerini yarattılar. 

Geleceğin master şefleri bu miniklerin arasından çıkabilir!

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, anaokulundaki 5 yaş grubuna düzenlenen beslenme semineri ve pastacılık atölyesinin ileride lezzet kültürlerini dünyaya açacak şeflerin yolunu açabileceğini belirterek,  “Hatay’daki Akdeniz Ülkeleri Mutfak günlerine katılarak, zaten çok zengin lezzetler ve geniş mutfak kültürü içine doğan bu şanslı miniklere, eğlenerek öğrendikleri bir eğitim hazırlamak bizim için de çok keyifli oldu. Kimbilir belki bu minik şeflerin arasından, bu kültürlerin mutfağını dünyaya taşıyacak Master Şefler çıkacak. Bu lezzetli çorbada bizim de tuzumuz bulunduğu için çok mutluyuz” dedi. 

Renkli etkinliğin sonunda Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, minik şeflere törenle “Le Cordon Bleu” sertifikalarını verdi.
Son Güncelleme: 09.09.2014 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.