İstanbul Üniversitesi AUZEF - KalDer gelecek için anlaştı

AUZEF ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) arasında 26 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.30’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" imzalandı.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 21:26
İstanbul Üniversitesi AUZEF - KalDer gelecek için anlaştı







İstanbul Üniversitesi AUZEF - KalDer gelecek için anlaştı



İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
(AUZEF) ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) arasında 26 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.30’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" imzalandı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi DOĞAN ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN’ın açılış konuşmaları yaptıkları programa İstanbul Üniversitesi’nden pek çok fakülte dekanı, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürü, öğretim üyeleri, AUZEF çalışanları ve KalDer yöneticileri katıldı. 
AUZEF Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN konuşmalarında “Kalite Yolu çalışmalarına kısa bir süre önce ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile tescilleyen AUZEF, "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" ile sürdürülebilir mükemmelliği yakalamak için "Avrupa Mükemmellik Modeli" çalışmalarına başlamıştır.” dedi.  Prof. Dr. Alper CİHAN AUZEF’in  kalite serüvenini ve bugün gelinen seviye hakkında bilgi verdi. Cihan 11 basamaklı AUZEF’in kalite yolunda 9. basamağa gelindiğini hedefin açık ve uzaktan eğitimde kalitenin yükseltilmesi olduğunu bunun için Avrupa mükemmellik modeli çalışmalarına başlandığını bildirdi. KalDer ile yoğun çalışmaya başlandığını tüm personelin eğitim alarak mükemmellik yolunda İstanbul Üniversitesi yönetiminin tam desteği ile çalışmalarını sürdürdüklerine aşağıdaki sözleri ile vurgu yaptı:

“Bugünkü toplantımız bir kutlama aynı zamanda. Mükemmellik yolundaki bu adaylığımızı da artık bir belgeye dönüştürmeye ihtiyaç duyuldu ve toplantı planlandı. Bu bizim için çok değerli bir adım: “Türkiye Kalite Hareketi”ne dahil olmak. AUZEF’in bu iradesini net olarak ortaya koyması, üst yönetimimizin bizi bu şekilde desteklemesi bizler için en büyük motivasyon.”

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi DOĞAN, Avrupa Mükemmellik Modeli uygulamalarının ülkemizdeki tek temsilcisi KalDer’in yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla 25 yıl önce başlattığı seferberlik olan “Ulusal Kalite Hareketi’ne İstanbul Üniversitesinin katılmasından mutluluk duyduğunu bildirdi. Ayrıca “Kalite gibi Kalkınma’ da bütünseldir. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine özel sektörde olduğu kadar, kamuda, yerel idarelerde, sivil toplum kuruluşlarında gerçekleşirse dengeli, sürdürülebilir bir başarı ve kalkınmadan söz edebiliriz. Sürekli iyileştirme anlayışı ile mükemmelliği yakalamak zorundayız. KalDer bu farkındalığı yaratmak için 25 yıldır Mükemmellik Modelini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Ancak artık farkındalık zamanı geçti, artık fark yaratmak zamanıdır.” dedi.

Doğan şöyle devam etti: “Ülkemizde şimdiye kadar 21 üniversite KalDer’e üye oldu ve çalışmalara başladı. Eğitim sektöründe 100’ün üzerinde kuruluş ile adımlar atıldı ve ilk defa bir üniversitemiz Ülkemizde Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü kazandı. Var olabilmek için, sürdürülebilir başarı için modeli uygulamaya davet ediyoruz. Bu model Avrupa’da 32 ülkede 40.000 işletme tarafından kullanılıyor.” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK konuşmalarımda, AUZEF gibi yeni kurulan birimlerin yaptıkları kalite çalışmaları ile İstanbul Üniversitesinin marka değerine katkı sağlamakta olduğunu belirtti. Üniversite içinde yapılan tüm kalite çalışmalarının eğitimde kaliteyi artıracağını ve bu konuda desteklerinin tam olduğunu önemle vurguladı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ne mutlu ki yeni kurumlarımız, yeni birimlerimiz oluşuyor. AUZEF bunlardan bir tanesi. Bu birimimiz kendi oluşumunu sürdürürken baştan bir kalite ve nitelikli bir faaliyetler zinciri oluşturmak adına gerek KalDer’le çalışmalarının hep sınanmasını hep denetlenmesini kendi gündemine almıştır. Bu vesile ile bu işbirliğinin hayırlı neticeler getireceği şimdiden görünüyor.”

Konuşmaların ardında "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi"  İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi DOĞAN ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN tarafından imzalandı ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi DOĞAN tarafından “KalDer Üyelik Sertifikası”  takdim edildi.

KalDer

Merkezi İstanbul’da bulunan KalDer, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kurduğu şubeler ile kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük ediyor. 1998 yılında Ulusal Kalite Hareketi’ni başlatan KalDer, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM)’nın Ulusal İşbirliği Ortağıdır. 2006 yılından itibaren Amerika Kalite Derneği (ASQ) ile işbirliğini başlatan ve aynı zamanda Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesi olan KalDer’in ana faaliyetleri arasında Ulusal Kalite Ödülü, kalite ve yönetim alanındaki eğitimler, Kalite Kongresi ve Kamu Kalite Sempozyumu, Kıyaslama çalışmaları ve Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi çalışması sayılabilir. Ayrıca, KalDer’in, Kayseri Temsilciliği Ofisi, Doğu Marmara Bölgesi Temsilciliği ve Çerkezköy Temsilciliği Hizmete Açıldı.   


İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF)
İstanbul Üniversitesi bünyesinde 2009 yılından itibaren uzaktan eğitim programları, 2011 yılından itibaren de açık öğretim programları olan Türkiye’nin tek açık ve uzaktan eğitim fakültesidir. 2014 yılı itibariyle 23 uzaktan eğitim programı, 13 açık öğretim programı ve 6 tezsiz yüksek lisans programı olmak üzere toplam 42 programa sahip bir fakülte olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. AUZEF, İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesidir. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerine dünyanın neresinde olursa olsunlar internet üzerinden İstanbul Üniversitesi standartlarında öğretim görme ve mezun olma fırsatı sunmaktadır. AUZEF öğrencileri, İstanbul Üniversitesinde örgün öğretimde okuyan öğrencilerin yararlandığı bütün imkânlardan faydalanabilmektedir. Yükseköğretim kurumlarının lisans programlarında okuyan tüm öğrenciler, AUZEF’te “Sınavsız İkinci Üniversite” fırsatından yararlanabilmektedir.
Son Güncelleme: 27.05.2015 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.