Obama, Fransa'daki yürüyüşe neden katılmadı?

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'daki yürüyüşe neden katılmadı. Dünya bu soruyu soruyor...

12 Ocak 2015 Pazartesi 11:31
Obama, Fransa'daki yürüyüşe neden katılmadı?






Obama, Fransa'daki yürüyüşe neden katılmadı?
Fransa'da milyonlarca kişinin katıldığı teröre karşı birlik yürüyüşünde 50'ye yakın ülkenin liderleri kol kola yürüdü. Ancak bir isim eksikti o da ABD Başkanı Barack Obama. Yürüyüşün ardından herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Obama ya da ABD'den üst düzey bir yönetici neden yürüyüşte yer almadı?
ABD Başkanı Barack Obama'nın teröre karşı düzenlenen yürüyüşe katılmaması tartışma yarattı. Paris'teki yürüyüşe katılmayan Obama, protokolde kendisini birinci derecede temsil eden yardımcısı Joe Biden'ı da Fransa'ya göndermedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Paris'e gönderdi ancak ABD Dışişleri John Kerry, yürüyüşe katılan isimler içinde yer almadı. ABD'yi Adalet Bakanı Eric Holder temsil etti. Ancak bir ayrıntı daha dikkat çekti. Holder Paris’e geldi, Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü ama yürüyüşte yer almadı.

"DÜNYAYI YALNIZ BIRAKTINIZ" 

Obama'nın Paris'te olmaması Amerikan basınında ve Cumhuriyet Partisi saflarında sert eleştirilere neden oldu. Amerikan bulvar gazetesi New York Daily News, 1.5 milyon kişinin katıldığı Paris yürüyüşünü manşetine taşıdı. Paris'te kalabalıkta yürüyenlerin fotoğrafını birinci sayfasına koyan gazete, ABD Başkanı Obama, başkan yardımcısı Biden ve dışişleri Bakanı Kerry'nin fotoğraflarını kullandı. Gazete manşetine ise, "Dünyayı yalnız bıraktınız" başlığını attı.


Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fox News haber sunucusu Greta Van Susteren de, canlı yayında, "İnsan üzüntü duyuyor. Başkan Obama nerede? Niçin oraya gitmedi?" sorularını sordu.
MİLLİYET
Son Güncelleme: 12.01.2015 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.