Nepal'deki Depremde Google Yöneticisi de Hayatını Kaybetti

Nepal dün 7,8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Nepalli yetkililer depremde ölenlerin sayısının 2 bini aştığını açıkladı.

26 Nisan 2015 Pazar 12:31
Nepal'deki Depremde Google Yöneticisi de Hayatını Kaybetti






 
Nepal'deki Depremde Google Yöneticisi de Hayatını Kaybetti

Nepal dün 7,8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Nepalli yetkililer depremde ölenlerin sayısının 2 bini aştığını açıkladı. Uzmanlar, ölü sayısının yüzde 80'i yıkılan küçük yerleşim birimleri de hesaba katılınca çok artacağı görüşünde... Everest'te hayatını kaybedenler arasında, Google yöneticisi Daniel Fredinburg'un da olduğu belirtildi.

 5 MİLYON DOLAR YARDIM

Yerel saatle 11.56'da başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen depremin ardından, bölgede çok sayıda artçı kaydedildi.
      Yetkililer, yıkılan binaların enkazı altında çok sayıda kişi bulunduğunu, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu söyledi.
Depremden en çok etkilenen başkent Katmandu'da ölenlerin sayısı 721'e yükseldi. Deprem, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'te de can ve mal kaybına neden oldu.
Uluslararası yardım kuruluşları yetkilileri, ölü sayısının başkent ve civarındaki kentlerde bulunan cesetlere göre verildiğini, asıl can kaybının evlerin yüzde 80'ninin yıkıldığı küçük yerleşim birimlerinde olduğuna işaret etti.
 

Son Güncelleme: 26.04.2015 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.