Nazarbayev arabulucu oldu, Putin'in gözü Ankara'da

Rusya ile Türkiye arasında devam eden krizin çözümü için Kazakistan Devlet Başkanı Nursulltan Nazarbayev devreye girdi.

09 Şubat 2016 Salı 11:51
Nazarbayev arabulucu oldu, Putin'in gözü Ankara'da






Nazarbayev arabulucu oldu, Putin'in gözü Ankara'da

Rusya ile Türkiye arasında devam eden krizin çözümü için Kazakistan Devlet Başkanı Nursulltan Nazarbayev devreye girdi. Putin ile görüşen Nazarbayev'in girişimi, Putin'in inadı yüzünden sonuçsuz kaldı. Moskova ile Ankara arasındaki krize çözüm bulmak için Putin'i arayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in girişimi sonuç vermedi. Putin, problemlerin kaynağının Rusya olmadığını iddia etti ve "Adım atması gereken taraf Türkiye" dedi.
Rusya ile Türkiye arasındaki krize çözüm bulmak için Putin’i arayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in girişimi sonuç vermedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu
’nun geçtiğimiz hafta Nazarbayev ile Astana’da bir araya gelmesinden sonra telefona sarılan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Putin’i telefonla aradı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı tarafından görüşmenin içeriği hakkında yapılan açıklamada Türkiye meselesinin Nazarbayev tarafından gündeme getirildiği aktarıldı. Ancak Nazarbayev’in arabuluculuk girişimine Putin’in, “Aramızdaki problem ve zorlukları biz yaratmadık. Kaynağı biz değiliz. Bu nedenle adım atması gereken taraf Türkiye” yanıtını verdiği kaydedildi.

Kremlin Sarayı ise Nazarbayev’in Putin ile telefon görüşmesi yaptığını duyurduğu açıklamada, Türkiye meselesinin görüşüldüğüne yer vermedi.
Son Güncelleme: 09.02.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.