Maskeli Rus askerleri Tatar TV kanalı ATR'yi bastı

Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin ardından Tatar Türkleri'ne yönelik baskılar doruk noktasına ulaştı.

27 Ocak 2015 Salı 00:38
Maskeli Rus askerleri Tatar TV kanalı ATR'yi bastı






Maskeli Rus askerleri Tatar TV kanalı ATR'yi bastı

Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin ardından Tatar Türkleri'ne yönelik baskılar doruk noktasına ulaştı. ATR kanalına çok sayıda maskeli silahlı askerin girmesi uluslararası medya kuruluşları tarafından Flaş haber olarak duyruldu.

Kırım Haber Ajansı QHA okurlarına haberi ilk duyuran kurum oldu. Akmescit’te ATR Kırım Tatar televizyon kanalının ofisinde, bugün 26 Ocak tarihinde saat 11.00 sularından başlayan ve 7 saat devam eden arama sona erdi.
ATR muhabiri Şevket Namatullayev, Rusya Soruşturma Komitesi görevlilerinin tüm bilgisayar, USB belleklerini kontrol ettiğini, onları ilgilendiren bilgileri kendi taşınabilir disklerine kopyaladığını bildirdi.

Televizyon kanalının diğer muhabiri, kolluk kuvvetleri temsilcilerinin kişisel dizüstü bilgisayarını kontrol ettiklerini ve Ermenipazar’da 3 Mayıs tarihinde çekilen amatör videoyu kopyaladığını anlattı.

Ofisin yakınındaki semtlerde ikamet eden insanlar ATR televizyon kanalına destek göstermek için kanalın ofisi önünde toplandı. Polis görevlileri ise tüm toplananları videoya çekti.

Polis birkaç kez insanlara dağılma çağrısı yaptı, aksi takdirde “izinsiz miting” düzenledikleri için kendilerine para cezası kesilebileceğini kaydetti.

Daha sonra ATR ofisinden çıkan televizyon kanalının Müdür Vekili Şevket Memetov, kanalı desteklemek için toplanan herkese teşekkür etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ATR kanalına karşı baskının durdurulmasını talep etti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu’ndan ATR Kırım Tatar televizyon kanalına karşı baskıların durdurulmasını talep etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Politika Bölümü Başkanı Yevgeniy Perebiynis, kişisel Twitter sayfasında 26 Ocak’ta yayınladığı açıklamada, “Rusya’dan ATR Kırım Tatar televizyonuna karşı baskıların hemen durdurmasını talep ediyoruz. Dünyaya, yerel yönetimin davranışlarını sert şekilde kınama çağrısı yapıyoruz” denildi.

AGİT, Kırım Tatar televizyon kanalında arama yapılmasını kınadı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, kolluk kuvvetleri temsilcilerinin Akmescit’te ATR Kırım Tatar televizyon kanalına baskın düzenlenmesini kınadı.

AGİT Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Mijatoviç, “Gazeteci ve basının çalışmalarına saygı duyulması gerektiğini birçok kez kaydetmiştim. Bir AGİT bölgesinde özgür ve bağımsız medyalara benzer saldırılar hoşgörüyle karşılanamaz” diye kaydetti.


Son Güncelleme: 27.01.2015 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.