İsrail'den Gazze'ye anında misilleme: 4 hedef vuruldu

İsrail Savunma bakanı Moşe Ya’alon Gazze’den İsrail’e atılan Grad Füzesine karşılık olarak oldukça sert bir tepki verdi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 00:28
İsrail'den Gazze'ye anında misilleme: 4 hedef vuruldu






İsrail'den Gazze'ye anında misilleme: 4 hedef vuruldu

Rafael Sadi.

Gazze'den atılan füzelerin ardından İsrail ordusu misillemede bulundu. Savunma Bakanı Hamas’ın Gazze’deki terör gruplarını kontrol altında tutması gerektiğini aksi halde Hamas’ın ve  bütün Terör gruplarının ağır bedeller ödeyeceklerini  belirtti.
Salı gecesi saat 21.00’de gazze’den İsrail’in Güneyine fırlatılan füzeler sirenlerin çalmasına sebebiyet vermiş ve atılan füzeler Gan Yavne yakınlarına düşmüştü.Gan Yavne Aşdod şehri bitişiğinde bir yerleşim merkezidir.Durum İSK beyanatında belirtilmiştir.
Orduinun yaptığı açıklamaya göre  Grad füzeleri nin atılması ile Aşdod ,Gan yavne ve Lahiş bölgelerinde sirenler alarm’a geçmişlerdi. Savunma Bakanı Ya’alon beyanatında  Dün geceki saldırılarda olduğu gibi İsrail  vatandaşlarına yapılan saldırıları görmezden gelme lüksü yoktur dedi. Dün geceki saldırı İslami Cihat etiketi taşımaktaydı bunu herkes bilsin İsrail vatandaşlarının huzurunu kim kaçırmaya kalkarsa Gazze şeridi bunu misli ile ödeyecektir.
Kimseye bizleri denemelerini tavsiye etmeyeceğim. Diyerek te düşmanları uyardı. Biz Gazze şerridinde olan her şeyden HAMAS’ı sorumlu görüyoruz. Hamas’ın İsrail’e yönelik bütün saldırıları önlemesini ve provokasyonları engellemesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde  çok daha büyük bir güçle karşılık vermek zorunda kalacağız.

http://img.mako.co.il/2015/05/27/519020_C.jpg

Gazze’nin acilen onarıma ihtiyacı var yeni bir savaş’a değil


Hamas saldırını sorumluluğunu kesinlikle ret etti.Roket aslında İslami Cihad Terör grubunun  Örgüt içi hesaplaşmalardaki bir çatışmada ateşlenmiş olup yeni bir komutanın atanması sebebi ile çıkan bir çatışmadan ibarettitr .


İsrail’in  güneyine yapılan füze saldırısının akabinde  Çarşamba sabahı İsrail Hava Kuvvetleri Gazze’deki terör alt  yapısını ve komuta merkezlerini bombalamış  ve İSK’ya göre vurulması belirlenen 4 terör yuvası vurulmuş ve imha edilmiştir. Belirlenen hedefler vurulmuş ve Hava Kuvvetleri uçak ve personeli salimen kıt’alarına dönmüştür.
Bu arada İsrail Savaş Muhabirlerinin adeta duayeni olan RONİ DANİEL yaptığı yorumda  Hamas  füzelerin ateşlenmesinin akabinde  Mısır’ı arayarak bunları biz atmadık atanlar İslami Cihad mörgütüdür ve onların iç hesaplaşmalarında çıkan bir meseledir diyerek durumun acilen İsrail’e bildirilmesini rica etmişler.Roni Daniel’in ifadesine göre bu durum sonucunda  Gazze ile savaş çıkmayacaktır. Ne Gazze’nin  ne de Hamas’ın yeni bir savaş’a niyeti yok. İsrail’in de  böylesi bir savaş hedefi mevcut değil dedi.
İsrail haberlerinde ise Hamas ile İsrail arasında bazı gizli pazarlıklar oluğu ve Hamas’ın kendisine özgü özerk bir Gazze Filistin Devleti anlaşması peşinde olduğu Ramallah hükümeti liderlerinin sözylediklerine atfen belirtilmiştir.Hamas’ın İsrail ile yapmayı planladığı söylenen anlaşmaya göre  Hamas gazze’de kendi limanı , kendi havaalanı ve kendi elektrik santrali olan bir Filistin Devleti peşinde olduğu söylenmektedir.,
Gazze’nin Güçlü Kaya Operasyonu sonrasında Arap ülkelerince taahhüt edilmiş olan  yardımların gelmediği ve yardım edecek olanalrın bu paraları aktarmadığı ve özellikle yeraltı tünelleri inşaatı ve silahlanmaya gitmesini istemedikleri çok açık ortadadır denilmektedir.
Terör grupları içindeki kavgaların da özellikle İran’dan gelmek bilmeyen  paralar ile ilintili olduğu gerek Arap Tv’lerinden gerekse İsrail İstihbaratıın gözünden kaçmamaktadır. Bütün ortadoğu Şİİ ve SÜNNİ kavgası içindeyken Filistin davasının  destek bulması adeta hayal olup Gazze’nin tek dostunun ise İsrail olabileceği çok net olarak ortadadır denilmektedir. Hatta gazze’de bile bu halkın dilindedir.




Son Güncelleme: 28.05.2015 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.