IŞİD'den bir infaz daha

IŞİD, Amerikalı gazeteciden sonra infaz ettiği İngiliz vatandaşı David Haines'in görüntülerini yayınladı.

14 Eylül 2014 Pazar 09:21
IŞİD'den bir infaz daha






 IŞİD, İngiliz rehinenin infaz videosunu yayınladı Irak Şam İslam Devlet (IŞİD) rehin tuttuğu İngiliz yardım kuruluşu çalışanı David Haines’in infaz videosunu yayınladı.

Daha önce 2 defa kafa keserek infaz görüntüsü yayınlayan IŞİD’in bu sefer kafa kesme anını videodan çıkarttığı görüldü.
“Amerika’nın Müttefiklerine Mesaj” başlığıyla yayınlanan videoda geçen yıl Suriye’de kaçırılan İngiliz yardım kuruluşu çalışanı David Haines’in boğazının kesilerek infaz edilmesi yer alıyor. Haines, elleri arkadan bağlı şekilde infazından önce yaptığı konuşmada İngiltere Başbakanı David Cameron’u sorumlu tuttu. Haines, “David Cameron, benim infazımdan tamamıyla seni sorumlu tutuyorum. IŞİD’e karşı oluşturtulan koalisyona ABD ile birlikte gönüllü olarak girdin. Daha önce selefin Tony Blair’in yaptığı gibi Amerika’ya ‘Hayır’ diyemeyen başbakanlarımız arasında yerini aldın. Parlamentomuzun aldığı bencil kararların bedelini maalesef sonunda ödeyen bir İngiliz halkı oluyoruz” şeklinde konuştu.
İngiliz aksanıyla konuşan ve John diye bilinen IŞİD militanı da konuşmada, “Cameron, Peşmerge’yi IŞİD’e karşı silahlandırma vaadinin bedelini bu İngiliz ödeyecek. Ne gariptir ki kendisi (David Haines) bu silahları Peşmergeye teslim eden Kraliyet Hava Kuvvetlerinde 10 yıl görev yapmış. Son olarak Hadisa Barajını bombalayan sizin şeytan müttefikiniz Amerika’nın Iraklı Müslümanlara saldırmaya devam etmesi sadece yıkımınızı hızlandıracak, Amerika’nın sadık köpeği olan Cameron’u ve halkını yeni bir kanlı ve kazanılamaz bir savaşa sürükleyecek” dedi.
Daha sonra bıçağını Haines’in boğazına dayayan IŞİD militanın tam Haines’in boğazını kestiği sırada video karartılıyor. Daha sonra ise Haines’in olduğu ifade edilen cesedin ayakları ve kanlı elbisesi gözüküyor.
SIRADAKİ İNFAZ: İNGİLİZ ALAN HENNING
Yayınladığı her infaz videosunun ardından infaz edilecek sıradaki kişiyi videoda göstererek açıklayan IŞİD, David Haines’in infazının ardından ise Alan Henning isimli bir İngiliz vatandaşının bir sonra infaz edilecek kişi olduğunu duyurdu. Eliyle Alan Henning’in yakasından tutarak konuşan IŞİD militanı, “Cameron, eğer IŞİD’le savaşmakta ısrar edersen, efendin Obama gibi senin de elinde halkının kanı olacak” dedi.
CAMERON’DAN SERT TEPKİ
Videonun internete düşmesinin ardından Twitter’dan açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, “David Haines’in öldürülmesi tamamıyla habis bir davranıştır. Kalbim, olağanüstü cesaret ve metanet gösteren ailesiyle birliktedir. Ne kadar sürerse sürsün, bu katilleri ele geçirmek ve onları adaletle yüzleştirmek için gücümüzün yettiği her şeyi yapacağız” dedi. 

Son Güncelleme: 14.09.2014 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.