Facianın ardından uçakta kurallar değişti | Pilotlar yalnız kalmayacak

Germanwings faciasının sorumlusu olarak gösterilen pilotla ilgili soruşturma devam ederken, çok sayıda hava yolu şirketi uçuş kurallarını değiştirmeye başladı.

28 Mart 2015 Cumartesi 09:13
Facianın ardından uçakta kurallar değişti | Pilotlar yalnız kalmayacak






Facianın ardından uçakta kurallar değişti | Pilotlar yalnız kalmayacak

Avrupa Germanwings faciasının ardından uçakta kuralları tepeden tırnağa değiştiriyor. İlk aşamada pilotların kabinde tek başına kalmasına izin verilmemesi kuralı yürürlüğe girdi. Pek çok hava yolu şirketi bu kuralı benimsedi. Yeni kurallar için Sivil Havacılık oteriterelir kazaların analizini yapıyor.

Germanwings uçağınının, kokpitte tek başına kalan ikinci pilot tarafından kasten düşürüldüğünün açıklanmasının ardından havacılıkta devrim gibi bir kural geliyor. Yeni kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli olarak mürettebattan iki kişi bulunacak.

ABD'de uygulanan sivil havacılık kurallarına göre, kokpitteki bir pilot dışarı çıktığında; kabin ekibinden bir kişi, içerideki pilotun yanında duruyor. Fransa'da yaşanan facianın ardından bu kural, şimdi pek çok havayolu şirketi tarafından benimsenmeye başlandı.

Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı’na yaptığı açıklamada uçuş esnasında kokpitte hiçbir zaman bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

Lufthansa ve Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin and Thomas Cook, Air Canada, Westjet, Air Transat, Norwegian Air Shuttle yeni kuralı uygulayacağını açıklayan havayolu şirketleri arasında.
Son Güncelleme: 28.03.2015 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.