Davutoğlu'nun bilgilerini futbol fedarasyona yollamışlar

Avustralya’da gerçekleştirilen son G20 Zirvesi’ne katılan tüm dünya liderlerinin kişisel bilgilerinin ülkenin göç departmanı tarafından yanlışlıkla Asya Kupası Futbol Turnuvası’nı düzenleyen yetkililere gönderdikleri ortaya çıktı.

30 Mart 2015 Pazartesi 16:02
Davutoğlu'nun bilgilerini futbol fedarasyona yollamışlar






Davutoğlu'nun bilgilerini futbol fedarasyona yollamışlar

Avustralya’da gerçekleştirilen son G20 Zirvesi’ne katılan tüm dünya liderlerinin kişisel bilgileri yanlış bir yere gönderildi. Avustralya’da gerçekleştirilen son G20 Zirvesi’ne katılan tüm dünya liderlerinin kişisel bilgilerinin ülkenin göç departmanı tarafından yanlışlıkla Asya Kupası Futbol Turnuvası’nı düzenleyen yetkililere gönderdikleri ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesi konuyla ilgili özel haberinde, Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği zirvede, dünya liderlerinin pasaport numaralarının, vize bilgilerinin ve onlarla ilgili diğer gizli detayların üçüncü kişilere aktarıldığını belirtti.

G20’ye katılan ve kişisel bilgileri yanlışlıkla Futbol Turnuvası yetkililerine gönderilen 31 lider arasında; ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Rusya lideri Vladimir Putin de bulunuyor.

Avustralya Gizlilik Komiseri konuyla açıklamasında, bilgilerin ülkenin Göç ve Sınır Kontrolü Departmanı’nın bir çalışanının e-posta atarken dikkatsiz davranıp “alıcı adresini kontrol etmemesi” sonucu yanlış adrese gönderildiğini, ancak bu bilgilerin kamuya açıklanmadığını varsaydıklarını söyledi.

Geçen yıl Avustralya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'ne, üye ülkelerin yanı sıra misafir ülkeler ile uluslararası kurumların temsilcileri de katıldı.

Avustralyalı yetkililerin yapılan hatayla ilgili dünya liderlerini bilgilendirip bilgilendirmediği ise bilinmiyor.
Son Güncelleme: 30.03.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.