CNN Arap Baharı görüntülerini Şeyh'lere satmış

Türkiye'de Gezi Parkı olayları başta olmak üzere her olayı tüm dünyaya canlı yayınlarla geçen CNN'in gazetecilik adına utanç verici ilişkiler yumağı ortalığa saçıldı. Aynı kurumun Arap Baharı görüntülerini yayınlamak yerine Arap şeyhlerine sattığı ortaya çıktı

20 Ağustos 2015 Perşembe 12:51
CNN Arap Baharı görüntülerini Şeyh'lere satmış






CNN Arap Baharı görüntülerini Şeyh'lere satmış

Uluslararası basın kuruluşları içerisinde en çok muhabir çalıştıran Amerikan CNN kanalının kirli ilişkiler ağı ortaya çıktı. CNN'in, Arap Baharı sırasında canları pahasına çatışma bölgesine gönderdiği muhabirlerinin çektiği görüntüleri yayınlamak yerine Arap şeyhlerine sattığı ve imha ettiği bildiriliyor. Bahreyn’de ateş hattına gönderdiği habercilerinin görüntülerini yayınlamayarak Bahreyn yönetimine sattığı ortaya çıktı. Kanalın eski çalışanı Lyon, CNN’in bölgedeki hükümetlere sipariş haber de hazırladığını vurguladı.

Gezi Parkı olaylarında gerçekleri çarpıtan, Ferguson'daki siyahi ayaklanmalarda ise polisin sert müdahalesini gizleyen CNN televizyonunun eski çalışanlarından Amber Lyon, kanalın Arap baharı sürecinde çekilen görüntüleri o ülkelerin hükümetlerine para karşılığı sattığını belirtti. ABD'de ve Bahreyn'de protestoculara karşı uygulanan polis şiddeti ve insan hakları ihlalleri ile ilgili yaptığı haberlerle ünlü Amerikalı araştırmacı gazeteci, belirli olaylar hakkında yayın yapmaları için ABD ve yabancı hükümetlerin CNN haber kanalına ödeme yaptığını söyledi.

GÖRÜNTÜLER YOK EDİLDİ

Üç kez Emmy ödülü alan Amber Lyon, CNN kanalının Arap Baharı sürecinde kaydettiği görüntüleri yayınlamayıp o ülkelerin hükümetlerine para karşılığı verdiğini de kaydetti. Lyon, Mart 2011'de CNN'in Arap Baharını görüntülemek için oluşturduğu dört kişilik bir ekibin Bahreyn'e gönderildiğini ve bu ekibin çıkan olaylarla ilgili ilginç görüntüler kaydettiğini açıkladı.

BAHREYN'E PAZARLADI

İngiltere'nin Guardian gazetesinden Glenn Greenwald'ın 4 Eylül 2012 tarihli yazdığı makalede "Arap Baharı haberi için Bahreyn'e giden gazetecilerin birçok tehlikeye katlanarak edindikleri bilgiler ve kamera kayıtlarından oluşan belgeseli CNN International asla yayınlamadı." demişti. Greenwald, Bahreyn'den dönen Lyon'un, "Bahreyn yönetiminin iddialarında yalanlar vardı ve ben CNN yönetiminin haberlerimi yayınlamadığını fakat Bahreyn hükümetine sattığını ilk elden gördüm" dediğini de belirtmişti.
Son Güncelleme: 20.08.2015 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.