Bremen Mızıkacıları turist çekiyor

ALMANYA'nın en küçük eyaleti Bremen'deki 'Bremen Mızıkacıları' isimli bronz heykel turistlerin ilgisini çekiyor. Geçen yıl eyalete yaklaşık 2 milyon 300 bin turist gelirken bunlardan yüzde 90'ı Bremen Mızıkacıları'nı...

03 Mart 2015 Salı 15:47
Bremen Mızıkacıları turist çekiyor






ALMANYA'nın en küçük eyaleti Bremen'deki 'Bremen Mızıkacıları' isimli bronz heykel turistlerin ilgisini çekiyor. Geçen yıl eyalete yaklaşık 2 milyon 300 bin turist gelirken bunlardan yüzde 90'ı Bremen Mızıkacıları'nı ziyaret etti.
Grimm Kardeşlerin masalından yola çıkılarak heykeltıraş Gerhard Marcks tarafından 1951 yılında yapılan Bremen Mızıkacıları Almanya'da da en çok ziyaret edilen eserlerin arasında yer alıyor. Eşek, köpek, kedi ve horozdan oluşan bronz yapıt 1 metre 21 santim boyunda. Heykel Bremen meydanında bulunuyor.
Bremen Mızıkacılarını ziyaret için dünyanın dört bir yanından turist geliyor. Turistler bronz heykel önünde fotoğraf çektirip kamera ile görüntü alıyor. Heykeldeki eşeğin ayağından tutan ve ovalayan turistler dilek tutuyor. Turistler heykelin şans getirdiğine inanıyor.
EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK
Turizmci ve TUI Bremen Genel Müdürü Recai Aytaş, Bremen'e geçen yıl 2 milyon 288 bin turist geldiğini, eyaletin bu yolla 1.7 milyar euro gelir elde ettiğini söyledi. Bremen'de Bremen Mızıkacılarının yanı sıra turistlerin en çok 1404 yılında inşa edilen ve UNESCO tarafından dünya mirasları listesinde yer alan özgürlüğün simgesi Rolend Heykeli ile 600 yıllık Bremen Belediye Sarayı'na ilgi duyduğunu anlatan Aytaş, şöyle konuştu:
"Bu tarihi eserler arasında en çok ilgiyi şüphesiz masal kahramanları olan Bremen Mızıkacıları alıyor. Turistler bu bronz heykele büyük ilgi gösteriyor. Tarihi bir kent olan Bremen'e geçen sene 2 milyonu aşkın turist geldi. Buraya gelenlerin büyük bölümü Bremen Mızıkacılarını ziyaret etti. Turist sayısında geçen yıl yüzde 6.1 artış oldu. Bu bizi çok sevindirdi."
THY SEFER SAYISINI ARTIRACAK
Bremen'e gelen turist sayısındaki artışta Türk Hava Yolları'nın (THY) Bremen'den sefere başlamasının da payı olduğuna değinen turizmci Aytaş, "THY Bremen'den uçmaya başlayınca turist sayısı da arttı. THY'nin Bremen'e ekonomik olarak katkısı çok oldu. THY şu anda günde 1 olan Türkiye sefer sayısını yaz döneminde haftada 10'a çıkartacak" diye bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.