LYS 2015 tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

Bir milyona yakın üniversite adayı öğrencinin merakla beklediği 2015 LYS tercih sonuçları açıklandı.

24 Temmuz 2015 Cuma 02:51
LYS 2015 tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı







LYS 2015 tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı


Bir milyona yakın üniversite adayı öğrencinin merakla beklediği 2015 LYS tercih sonuçları açıklandı.

LYS 2015 tercih sonuçları açıklandı. LYS 2015 Yerleştirme sonuçları 1 milyona yakın üniversiteli öğrencinin geleceğini şekillenrdirecek. Üniversite adayları LYS 2015 tercih sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinde kendileriyle ilgili bilgileri görebilecek.. Sonuçlarla birlikte üniversite kayıt tarihleri de aynı adreste yer alıyor.

ADAYLAR BİR HAFTADIR BUGÜNÜ BEKLİYOR

Adaylar, LYS sonuçlarının ardından 16 Temmuz 2015'e kadar üniversite tercihlerini gerçekleştirmiş, LYS yerleştirme tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı.

1 milyona yakın üniversite adayı öğrenci ÖSYM'nin açıklayacağı Tercih sonuçlarını bekliyor. 2015 LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla beklenirken ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. Adaylar, LYS sonuçlarının ardından 16 Temmuz 2015'e kadar üniversite tercihlerini gerçekleştirmiş, LYS yerleştirme tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı.

Öğrenciler 16 Temmuz 2015'de sona eren LYS Tercihlerinin artık sonuçlarını bekliyor. ÖSYM'nin açıklayacağı Tercih sonuçları 1 milyona yakın öğrencinin kaderini belirleyecek. 2015 LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla beklenirken ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi.

Sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

ÖSYM'nin resmi duyuruyu yapmasının ardından, adaylar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine girerek tercih sonuçlarına ulaşabilecek.

Adaylar, yukarıdaki adrese T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yerleştirme sonuçlarını ile öğrenebilecek.

LYS tercihlerini yapan adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden işlemleri takip edebilecek

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER E-KAYIT DA YAPTIRABİLECEK
Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, "https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.
Son Güncelleme: 24.07.2015 02:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.